NEW!Hotărârea Comitetului de Urgență al FRF din 22 octombrie 2021

Miercuri, 20 October 2021 - 11:14

În conformitate cu dispoziţiile art. 49 din Statutul Federaţiei Române de Fotbal, Comitetul de urgenţă, compus din Răzvan Burleanu – Preşedinte FRF, Gino Iorgulescu – Prim-vicepreşedinte FRF, Octavian Goga – Vicepreşedinte FRF, hotărăște:
Modificarea și completarea Protocolului de desfășurare a competițiilor (Anexa nr. 1).
Decizia a fost luată având în vedere discrepanțele existente la nivel național cu privire la operarea Platformei prin intermediul căreia se generează Certificatele Verzi.
Echipele vor trimite la FRF (medical@frf.ro) și, pentru Liga 1, la LPF, un tabel cu componenții clubului care au fost testați RTPCR sau prin test antigen rapid pentru COVID-19. Acesta trebuie să conțină numele, prenumele, funcția, data recoltării testului, tipul de test efectuat și rezultatul. De asemenea, trebuie trimis și un document cu buletinele de analiză scanate, precum și deciziile DSP în urma eventualelor anchete epidemiologice. Acest model de informare se va menține pe toată durata competiției.Suplimentar față de cele de mai sus, vor fi prezentate documentele aferente (Certificat Verde sau dovada testarii conform graficului stabilit prin prezentul Protocol) fiecărei persoane din delegația unei echipe (staff + jucători + alți oficiali) la fiecare meci disputat de echipa respectivă. Astfel, pentru jucători, Certificatele Verzi sau dovezile de testare trebuie să fie anexate carnetelor de joc (la fel ca și viza medicală – condiție pentru dreptul de joc), arbitrul având obligația verificării acestor documente. Pentru evitarea oricărui dubiu, doar în situația jocurilor la care participă jucători minori (exceptați de la testare), obligația prezentării Certificatelor Verzi sau a dovezilor de testare se aplică doar pentru membrii delegației (staff+jucători+alți oficiali) majori.Testele pentru depistarea infecției cu virusul Sars-CoV-2 prevăzute în acest protocol sunt considerate valabile numai dacă sunt făcute în unități avizate de Ministerul Sănătății și efectuate în conformitate cu metodele aprobate de Ministerul Sănătății, prin Ordinul Ministrului Sănătății numărul 1.513/2020.

Calendar